טארט פטריות וגבינת עיזים בקרם אספרסו
- מתאים ל: 3 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מגדל של פטריות ממולאות בגבינת עזים, ברוטב של שמנת ואספרסו - מנה שהיא חגיגה לעיניים ולחיך, באדיבות השף דודו קרדיטור. מריחים כבר את שבועות?
מרכיבים
- למילוי:
- 200 גרם גבינת עיזים סנט מור, גדעז וכו'
- 200 גרם פטה עיזים
- כף פרמזן מגורד (ראגנו או גרנד פדנה)
- כף פטרוזיליה קצוצה
- רבע בצל קצוץ
- 1 חלבון ביצה
- לרוטב:
- כף חמאה
- צרור טימין קצוץ (קורנית)
- 250 מ''ל שמנת מתוקה
- 200 מ''ל חלב
- כף סוכר
- כפית מלח
- מעט פלפל גרוס טרי
- מנה אספרסו קצר
- 3 עיגולי בצק מטורטייה מטוגנת בחמאה עד פריכות
אופן ההכנה
מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומתבלים בפלפל ומעט מאוד מלח.
מורידים בזהירות את רגלי הפטריות ושומרים לרוטב.
ממלאים 6 פטריות במלית גבינה, מניחים פטריה בלי מילוי בתחתית ועליה שתי פטריות עם המילוי כלפי מטה.
ממשיכים אותו דבר עם שאר הפטריות ואופים את שלושת המגדלים ב- 200 מעלות כ- 5 דקות.
בזמן שהפטריות בתנור מטגנים כדקה בחמאה את רגלי הפטריות, ומוסיפים חלב, שמנת וטימין מרתיחים ומורידים מהאש, מוסיפים מלח ,פלפל, סוכר ואספרסו, מערבבים בבלנדר יד ויוצקים על הפטריות.
מניחים עיגול בצק ליד כל מגדל ומגישים מיד.
המתכון באדיבות
|
מסעדת מאטצ' בוקס
תש''ח 11 (על בני ברית, פינת מנחם בגין), אשדוד
הצג טלפון
077-4241092
|