חריימה מרוקאי – נסיכת הנילוס
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף טל כהן ל"טיב טעם"
מרכיבים
- 1 ק“ג דג נסיכת הנילוס פרוס לפרוסות
- 1 ק“ג עגבניות טריות חתוכות לקוביות גסות
- 1/2 ק“ג פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
- 4 בצלים גדולים קצוצים
- 10 שיני שום שלמות
- 3-4 פלפלים אדומים חריפים מיובשים
- 1 צרור כוסברה טרייה קצוצה
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס שמן זית
- 2 כפות סוכר
- מלח / פלפל
- 1 לימון גדול פרוס דק
אופן ההכנה
1.מטגנים את הבצל השום ומחצית מעשבי התיבול בסיר רחב למשך 10 דקות.
2.מוסיפים את יתר החומרים למעט הדג ומבשלים כ-30 דקות נוספות.
3.מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
4.מסדרים את הדגים בתוך הסיר הרחב ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
הערות
הצעת הגשה:
על מצע של קוסקוס או פירה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת טיב טעם
אבא אחימאיר 27, תל אביב
הצג טלפון
03-6424386
|
תגובות
-
הלימון מקלקל
נורית
(05/04/2010 23:32:00)
בישלתי לפי המתכון אבל הלימון הפרוס המוכנס לתבשיל קילקל אותו ונתן לו טעם מריר. חבל.. נהרסה לי המנה לחג. מומלץ ללא פר וסות הלימון.