עוף רוטב
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 3 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
כשר (בשרי), מתאים לילדים
מרכיבים
- 1) כרעיים עוף טריים
- 2) בצל-4
- 3) שו-שלם
- 4) רסק עגבניות
- 5) ג'נג'ר טרי/ טחון
- 6) מרק עוף
- 7) כמון
- 8) פלפל חריף
אופן ההכנה
1) שוטפים היטב את הכרעיים. לאחר השטיפה יש להשרותם בלימון ומים ל-10 דקות ולשטוף שנית.
2) חותכים את הבצל דק דק, בתוך מחבט גדולה, מטגנים בשמן חמניות, תחילה את הבצל ולאחריו את הכרעיים עד כדי השחמה, לאחר העוף השחים מעבירים את הכרעיים לכלי אחר וממשיכים בהכנת הרוטב. מכניסים למחבט את השום, מקולף וחתוך, רסק עגבניות, ג'נג'ר, כמון ומרק עוף ובסוף מכניסים חזרה את הכרעיים.
מוסיפים 3,2 כוסות מים רותחים ומבשלים באש גדולה כ-45 דקות. לאחר מכן, יש להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה עוד 15 דקות.
בתיאבון
הערות
רצוי לאכול את זה עם אורז