Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > פאי שוקולד - ערמונים על קדאיף - ''מבשלים חוויה''

פאי שוקולד - ערמונים על קדאיף - ''מבשלים חוויה''

פאי שוקולד - ערמונים על קדאיף - ''מבשלים חוויה''

תיאור המתכון

המתכון באדיבות השף יניב גור אריה - ''מבשלים חוויה''
ערמונים (סוג של אגוזים)ניתן להשיג בשוק לוינסקי ובחנויות לצרכי אפיה. אם אין טריים- משומרים או בואקום.
קדאיפ אלה איטריות בצק- ניתן לקנות ביפו אצל ליאון רח' עולי ציון.

מרכיבים

אופן ההכנה

לקדאיפ:
1. מערבבים היטב את כל המרכיבים
2. מרפדים תבניות אישיות (תחתית ודפנות) ואופים בחום של 180 מעלות, כ- 10 דקות, עד הזהבה.
3. מצננים קלות ומחלצים מהתבנית.

לערמונים:
1. מביאים לרתיחה מים ודבש, מוסיפים ערמונים ומבשלים 2 דקות.
2. מכבים להבה ומצננים בתוך הסירופ.

לקרם:
1. ממיסים בבן מארי (סיר כפול) שוקולד וחמאת קקאו.
2. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב.
3. מאחדים את התערובות, מעבירים לשק זילוף ומצננים היטב.

להגשה:
1. בתוך קלתית הקדאיפ מפזרים כמה פרוסות ערמונים בדבש.
2. מזלפים מעל מקרם השוקולד, מפזרים מעל עוד ערמונים עם מעט מהסירופ.


תגובות

  1. לדעתי אף אחד לא מכיר מה זה ערמונים וקדאיפ שני עמר (26/05/2004 16:23:00)
    אני מאוד רציתי לעשות פאי שוקולד ואני לא יודעת מה זה קדאיפ וערמונים אם אתם חושבים שזה טעים אז תסבירו מה זה שהלקוחות ידעו מה זה חבל ! שאני לא יכולה פאי שוקולד טעים בגלל דבר כזה קטן אם הייתם מסבירים מה זה הייתי מבינה ועושה את זה מקווה שתביאו לי תשובה מהר כי אני רוצה לעשות קינוח מחר (יום חמישי) דודים מחו''ל מגיעים אז אני צריכה תשובה מהר אז יאללה בייייייייייייייי
  2. האם הכמויות מדויקות? פז מעודד (12/08/2004 21:41:00)
    השאלה בעיקר נוגעת לכמות איטריות הקדאיף. בד''כ מדובר בהרבה יותר מ 50 גרם. בנוסף אשמח אם כל נושא הכמויות יבדק שוב לכל אורך המתכון. אולי הדבר נובע מעובי הריפוד ו/או מגודל התבני/ת/יות (מצויין שהמתכון מתאים ל5 מנות)

    תודה מראש,
    פז
לחם בשר הרצליה אירועים חדש