פטה כבד עוף עם ריבת עגבניות שרי וקינמון
שף אמיר מרקוביץ
07/07/2008
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: שעה +
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפטה כבד עוף עם ריבת עגבניות שרי וקינמון ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 750 גרם כבד עוף נקי
- 400 גרם שומן אווז
- 2 חלמונים של ביצה
- 10 גרם קורנפלור
- רבע כוס רדוקסיון (יין אדום, טימין, בצל, פורט, שן שום ובזיליקום מצומצמים לסירופ)
- 20 סמ"ק שמנת מתוקה
- מלח ופלפל
- לריבת עגבניות שרי:
- 250 גרם עגבניות שרי
- 250 גרם סוכר
- כפית מיץ לימון
- 2 מקלות קינמון
אופן ההכנה
בקערה, לערבב את הכבדים עם הרדוקסיון ולהניח במקרר לשעתיים.
כעבור שעתיים, להוסיף לקערה את שאר המצרכים ולערבב.
להעביר את תוכן הקערה למעבד מזון ולטחון היטב, עד לקבלת מרקם חלק לגמרי.
לסנן את התערובת במסננת.
לרפד תבנית טרין מאורכת בניילון נצמד ולשפוך את התערובת לתוך התבנית.[לעטוף את התבנית בנייר כסף ולהכניס לתנור לתוך תבנית מלאה מים (בן מארי) בחום של 150 מעלות למשך 40 דקות.
לאחר האפייה, להוציא את הפטה מהתנור ולקרר אותו בחוץ. לאחר מכן יש לאכסן אותו במקרר.
הכנת ריבת עגבניות השרי: מבשלים את כל המרכיבים ביחד על אש קטנה במשך כשעה וחצי ומצננים.
הגשה: יש לחתוך את הפטה לפרוסות בעובי סנטימטר אחד או שניים ולהגיש כל פרוסה עם כף ריבת עגבניות שרי.
הערות
רצוי להגיש את הפטה כ-24 שעות לאחר ההכנה.
המתכון באדיבות
|
מסעדת פורלין
פרישמן 10, תל אביב
הצג טלפון
03-5222664
|