תבשיל טלה וירקות שורש
שף אמיר מרקוביץ
07/07/2008
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה +
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לתבשיל טלה וירקות שורש ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 4 פרוסות של צוואר טלה כל פרוסה במשקל של 250 גר'
- 2 גזרים קלופים
- 2 בצלים לבנים
- כוס יין אדום
- שמן זית
- 4 שיני שום
- 4 כפות רסק עגבניות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חצי צרור טימין
- 4 יח' ציפורן
- 3 ליטר מים
- חומרים לירקות השורש:
- 1 בצל
- 6 שיני שום
- 2 גזרים
- 2 תפו"א
- 200 גר' ארטישוק ירושלמי
- 1 בטטה
אופן ההכנה
בסיר גדול לחמם שמן זית ולהניח את חתיכות הטלה. לסגור את הבשר מ - 2 הצדדים ולתבל במלח ופלפל. להוסיף גזר, בצל, ושום חתוכים.
להוסיף את היין האדום, לצמצם מעט את הנוזלים ולהוסיף את רסק העגבניות והמים. להוסיף טימין וציפורן ולבשל על אש נמוכה כ - 4 שעות.
לחתוך את ירקות השורש לקוביות גדולות ולהוסיף לתבשיל בשעה האחרונה.
אופן ההגשה: להגיש על צלחת את הירקות השורש ומעליהם את הבשר.
המתכון באדיבות
|
מסעדת פורלין
פרישמן 10, תל אביב
הצג טלפון
03-5222664
|