טארט תפוחים וחמוציות ים תיכוני
- מתאים ל: 6 קוקטים מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". את קלתיות הבצק העשיר בשקדים אופים תחילה ללא המלית, כדי שיספיקו להיאפות ולהפוך פריכות,
ורק לאחר מכן ממלאים בחמוציות ובתפוחי עץ מתובלים בסילאן ובטחינה.
מרכיבים
- לתחתיות בצק פריך
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח מנופה
- 3 כפות שקדים טחונים
- 100 גרם (חצי כוס) סוכר חום בהיר
- 3 חלמונים
- חצי כפית תמצית וניל
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- למלית תפוחים
- 6 תפוחים ירוקים**
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 100 גרם (שני שליש כוס) חמוציות
- 100 גרם (חצי כוס) סוכר
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות סילאן
- 100 גרם (1 כוס) שברי אגוזי מלך
- קורט קינמון טחון
- * תבניות אפייה אישיות מחרס או חד פעמיות בקוטר 6 ס"מ
- **מזן גראני סמית
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק. מעבדים במעבד מזון את הסוכר, החמאה, הקמח והשקדים, עד לקבלת תערובת
פירורית. מוסיפים את החלמונים, וכשהבצק מתחיל להתגבש מוציאים, מגבשים בידיים לכדור
ועוטפים בניילון נצמד. משהים חצי שעה במקרר.
2. מחממים תנור ל 180- מעלות.
3. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ
ומניחים אותם בקוקוטים משומנים. משאריות הבצק אפשר להכין כמה עוגיות חמאה.
4. אופים את הקלתיות שבקוקוטים 8 דקות, רק עד שמתחילות להזהיב, )חצי אפייה(. מצננים.
5. מכינים את מלית התפוחים. קולפים את כל התפוחים. בעזרת תפוחן מוציאים את הליבה מ 6-
מהתפוחים ופורסים לפרוסות דקות. מניחים בסיר עם מים ומעט קליפת לימון ומבשלים 2 דקות,
עד להתרככות. מצננים.
6. את התפוחים הנותרים חותכים לקוביות ומבשלים בסיר עם חמוציות, מים לכיסוי וקליפת לימון 2
דקות או עד להתרככות. מסננים מהנוזלים ומערבבים בקערה עם הסילאן, הטחינה הגולמית ושאר
החומרים.
7. מסדרים את פרוסות התפוחים על קלתיות הבצק ובמרכז מסדרים את תערובת קוביות התפוחים.
8. אופים 20 דקות עד שהכל זהוב ויפה. מצננים ומחלצים מהקוקוטים.