מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> טארט תפוחים וחמוציות ים תיכוני

טארט תפוחים וחמוציות ים תיכוני

טארט תפוחים וחמוציות ים תיכוני

תיאור המתכון

מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". את קלתיות הבצק העשיר בשקדים אופים תחילה ללא המלית, כדי שיספיקו להיאפות ולהפוך פריכות,
ורק לאחר מכן ממלאים בחמוציות ובתפוחי עץ מתובלים בסילאן ובטחינה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק. מעבדים במעבד מזון את הסוכר, החמאה, הקמח והשקדים, עד לקבלת תערובת
פירורית. מוסיפים את החלמונים, וכשהבצק מתחיל להתגבש מוציאים, מגבשים בידיים לכדור
ועוטפים בניילון נצמד. משהים חצי שעה במקרר.
2. מחממים תנור ל 180- מעלות.
3. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ
ומניחים אותם בקוקוטים משומנים. משאריות הבצק אפשר להכין כמה עוגיות חמאה.
4. אופים את הקלתיות שבקוקוטים 8 דקות, רק עד שמתחילות להזהיב, )חצי אפייה(. מצננים.
5. מכינים את מלית התפוחים. קולפים את כל התפוחים. בעזרת תפוחן מוציאים את הליבה מ 6-
מהתפוחים ופורסים לפרוסות דקות. מניחים בסיר עם מים ומעט קליפת לימון ומבשלים 2 דקות,
עד להתרככות. מצננים.
6. את התפוחים הנותרים חותכים לקוביות ומבשלים בסיר עם חמוציות, מים לכיסוי וקליפת לימון 2
דקות או עד להתרככות. מסננים מהנוזלים ומערבבים בקערה עם הסילאן, הטחינה הגולמית ושאר
החומרים.
7. מסדרים את פרוסות התפוחים על קלתיות הבצק ובמרכז מסדרים את תערובת קוביות התפוחים.
8. אופים 20 דקות עד שהכל זהוב ויפה. מצננים ומחלצים מהקוקוטים.