פטה כבד עוף כפרי
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 40 דק'
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
לא צריך להרחיק עד לצימר בצפון הארץ בכדי להנות ממנה כפרית ומשובחת של פטה כבד. מומלץ ביותר להתפנק ולהגיש לצד מיני-טוסטים וריבה ביתית!
מרכיבים
- 1 ק''ג כבד עוף
- 300 גרם בצל
- 200 גרם חמאה/מחמאה
- 100 גרם קסיס (ליקר אוכמניות)
- 100 גרם ברנדי
- קורט מלח
- 50 גרם מיץ לימון
אופן ההכנה
מנקים את הכבד מכיס המרה- כדאי שיהיה טרי מאוד.
משרים את הכבד במיץ לימון לשעה, מטגנים את הכבד קלות לדרגת מדיום.
מטגנים את הבצל בנפרד ב- 100 גרם שמן. מקררים, מצננים ומסננים את הבצל.
במעבד מזון טוחנים את הכבד + הבצל, מוסיפים את הקסיס והברנדי וחומרי הטעם.
מוסיפים את החמאה בטמפ' החדר בנגיעות קטנות ועדינות עד ליצירת מרקם חלק ואחיד, מניחים את הבלילה בתבנית אינגליש קייק ומצננים למשך 24 שעות.
רצוי להגיש עם 2 פרוסות לחם קלויות וקונפיטורה ביתית.
המתכון באדיבות
|
מסעדת פרסקו
הרצל 23 , רחובות
הצג טלפון
08-9349788
|
תגובות
-
צמחוני?
יהודה
(05/06/2008 12:54:00)
-
?!כבד הוא צמחוני
פיפי
(26/06/2008 13:18:00)