Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני קינוחים> פנקייק ריקוטה עם דובדבנים ושוקולד לבן

פנקייק ריקוטה עם דובדבנים ושוקולד לבן

פנקייק ריקוטה עם דובדבנים ושוקולד לבן

תיאור המתכון

מתכון למחבת הפנקייק של TEFAL באדיבות דפני, בעלת בלוג האוכל "מטבחונט"

מרכיבים

אופן ההכנה

טורפים יחד את הביצים והחלב.
מוסיפים קמח, גבינה, אבקת אפיה, סוכר, מלח וחמאה מומסת.
מערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ.
מפשירים את הדובדבנים שוטפים מעקבות הקרח ומייבשים במגבת.
מוסיפים את הדובדבנים לתערובת.
מרססים את המחבת בשמן (במחבת הפנקייק של TEFAL אין צורך בשמן)
יוצקים בעזרת כף מרק מעט מהתערובת למחבת.
ניתן ליצוק מספר פנקייקס יחד בהתאם לגודל המחבת.
ברגע שמופיעות בועות בצד העליון של החביתיה, יש להפוך אותה למספר שניות לצד השני.
טיפ – רצוי להתחיל בחום גבוה של הגז ולהנמיך בהמשך.
להגשה:
מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר לקצפת יציבה ומערימים תלולית קצפת מעל כל פנקייק.
מזליפים רוטב מייפל ומגישים.

תגובות

  1. תגובה סימה (25/07/2008 12:08:00)
    המתכון נראה בסדר ואני הולכת לנסות אותו
  2. בעניין הקמח - לחנוכה הקרב ובא ענת (09/12/2009 15:07:00)
    אני בהחלט אנסה את המתכון! רציתי להבין מהכתוב
    האם יש להשתמש בקמח לבן או בקמח תופח? (או גם זה וגם זה - כוס אחת מכל אחד)??

    תודה!