פנקייק ריקוטה עם דובדבנים ושוקולד לבן
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון למחבת הפנקייק של TEFAL באדיבות דפני, בעלת בלוג האוכל "מטבחונט"
מרכיבים
- 3 ביצים
- 2.5 כוסות חלב
- 3 כוסות קמח
- 250 גרם גבינת ריקוטה
- 50 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
- 2 שקיקים של אבקת אפיה
- חצי כוס סוכר
- רבע כפית מלח
- 100 גרם חמאה מומסת
- כוס דובדבנים קפואים (ניתן להמיר בפירות יער אחרים)
- תרסיס שמן בטעם חמאה
אופן ההכנה
טורפים יחד את הביצים והחלב.
מוסיפים קמח, גבינה, אבקת אפיה, סוכר, מלח וחמאה מומסת.
מערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ.
מפשירים את הדובדבנים שוטפים מעקבות הקרח ומייבשים במגבת.
מוסיפים את הדובדבנים לתערובת.
מרססים את המחבת בשמן (במחבת הפנקייק של TEFAL אין צורך בשמן)
יוצקים בעזרת כף מרק מעט מהתערובת למחבת.
ניתן ליצוק מספר פנקייקס יחד בהתאם לגודל המחבת.
ברגע שמופיעות בועות בצד העליון של החביתיה, יש להפוך אותה למספר שניות לצד השני.
טיפ – רצוי להתחיל בחום גבוה של הגז ולהנמיך בהמשך.
להגשה:
מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר לקצפת יציבה ומערימים תלולית קצפת מעל כל פנקייק.
מזליפים רוטב מייפל ומגישים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
תגובה
סימה
(25/07/2008 12:08:00)
המתכון נראה בסדר ואני הולכת לנסות אותו
-
בעניין הקמח - לחנוכה הקרב ובא
ענת
(09/12/2009 15:07:00)
אני בהחלט אנסה את המתכון! רציתי להבין מהכתוב
האם יש להשתמש בקמח לבן או בקמח תופח? (או גם זה וגם זה - כוס אחת מכל אחד)??
תודה!