טפטלי (כדורי בשר ברוטב בנוסח רוסי)
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
מרכיבים
- רכיבים לטפטלי:
- 0.5 ק''ג בשר עגל טחון
- 1 בצל גדול או שניים קטנים.
- 1 ביצה
- 1 כפית שום כתוש
- 1\4 כפית מלח.
- 1\4 כפית פלפל שחור.
- 3 כפיות\ רבע כוס פטרוזיליה.
- 1\4 כוס מים או 1\3 כוס מים.
- שמן לטיגון
- רוטב:
- 1 בצל גדול.
- 1 גזר גדול.
- 1 גמבה.
- 300 ג' עגבניות מרוסקות.
- 1\2 כוס מים.
- 100 ג' רצועות חזה עוף.
- מלח לפי הטעם.
- 1 כפית סוכר.
- 1\2 כוס פטרוזיליה קצוצה.
- פלפל ופפריקה מתוקה וחריפה לפי הטעם.
אופן ההכנה
מגרדים את הבצל ומערבבים היטב את כל המרכיבים עד לקבלת עיסה אחידה. להכין כדורים מן העיסה בגודל של משמש ולטגן אותם במחבת עד להתקשותם מבחוץ (בפנים עדיין מעט רכים).
קוצצים בצל, גמבה וגזר לקוביות בקוטר של כסנטימטר ויחד עם רצועות חזה העוף מטגנים בשמן. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהירקות נעשים רכים. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומבשלים עוד 7-10 דקות ומוסיפים תבלינים, מלח וסוכר ומבשלים עוד 5 דקות. מנמיכים את האש ומוסיפים את כדורי הבשר המוכנים. מבשלים עוד כ-5 דקות ובתיאבון.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר