פרגית בטריאקי
- מתאים ל: 9 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות ביסטרו "לחם יין" ביהוד
מרכיבים
- 16 שיפודים (קוטר 20 ס"מ) לפי חישוב של 4 שיפודים לאדם
- חתיכות פרגית במשקל – 250 גרם לאדם- סה"כ קילוגרם
- רוטב:
- 100 מ"ל מים 100 גר' סוכר
- 50 מ"ל סאקה 50 מ"ל מרין
- 100 מ"ל רוטב סויה 50 גר' גזר
- 35 גר' צנון 10 גר' בצל ירוק (בלי הלבן)
- 200 מ"ל צ'ילי מתוק 2 גר' קורנפלור
אופן ההכנה
להמיס את הסוכר במים ואז להוסיף את הירקות ולאחר מכן את כל הנוזלים חוץ מהצ'ילי, לבשל במשך כחצי שעה. להוציא את הירקות, להוסיף קורנפלור ואת הצ'ילי ולערבב על האש לעוד כ 15 דקות.
להשחיל 3 חתיכות פרגית על כל שיפוד , כשביניהן מושחל חתיכת בצל ירוק, להניח על הגריל ולמרוח במברשת את הרוטב מכל הכיוונים במשך מספר דקות