Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> שוק טלה אפוי בתנור עם ירקות שורש בניחוח צרפתי

שוק טלה אפוי בתנור עם ירקות שורש בניחוח צרפתי

שוק טלה אפוי בתנור עם ירקות שורש בניחוח צרפתי

תיאור המתכון

תערובות התיבול של דורות בסגנון צרפתי, איטלקי או אסייתי מקצרים את משך הכנת הארוחה ומעניקים לה טעם מיוחד.

אמיר מרקוביץ', השף של "דורות – מוצרי שום ותיבול" ממליץ על המתכון

מרכיבים

אופן ההכנה

•בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים להכנת המרינדה.
•מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
•מורחים את שוק הטלה במחצית מכמות המרינדה מכל הצדדים ומכניסים לתנור על תבנית גדולה ל-20 דקות.
•מערבבים את ירקות השורש במרינדה שנשארה.
•מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים את ירקות השורש ואת היין הלבן, מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות לעוד שעה ורבע.
•מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים עם הירקות.