פסטה קצרה בירקות, צימוקי זיתים ועגבניות יבשות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
בית הבד בני דרום שיתפו פעולה עם השף יניב פרטוש
ואנחנו קיבלנו כמה מתכונים ממש שווים....
מרכיבים
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג "פוזילי"
- 1/4 כוס שמן זית של בני דרום
- 2 בצלים קצוצים
- 1 חציל קטן חתוך לקוביות 2*2 ס"מ
- 1 קישוא קטן חתוך לקוביות 1*1 ס"מ
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות 1*1 ס"מ
- 3 כפות שבבי שום- בני דרום
- 1 צנצנת צימוקי זיתים- בני דרום
- 1 צנצנת ממרח עגבניות מיובשות של בני דרום
- 1 כוס גבינת קצ'קבל מגורדת
- 1/2 כוס בזיליקום קצוץ דק
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה". מחממים שמן ומטגנים בצל עד להזהבה. מכניסים קישוא ומטגנים דקה, מערבבים פנימה את הפלפלים לעוד כ-2 דקות. מוסיפים את שברי השום ומערבבים, מוסיפים את צימוקי הזיתים ( עם השמן ). בוחשים פנימה את ממרח העגבניות כ-2 דקות, מסננים את הפסטה מכניסים לסיר ומערבבים היטב. מכניסים את הקצ'קבל לזמן קצר ומערבבים להתכה.
להגשה: מעבירים לכלי הגשה ומפזרים בזיליקום קצוץ מעל.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר