מתכון לפסח: עוגת גבינה אפויה כשרה לפסח
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
עוגת גבינה טעימה ומפנקת מותאמת לפסח
מרכיבים
- 200 גרם עוגיות יין כשרות לפסח
- 1/2 חב' חמאה (50 גרם) מומסת
- 6 ביצים
- 2 גביעי גבינה לבנה 9% (500 גרם)
- 2 גביעי שמנת חמוצה (400 גרם)
- 1 כוס סוכר (200 גרם) + 2 כפות
- 1/2 כפית תמצית וניל
- גרידה מלימון אחד
אופן ההכנה
לבסיס:
לטחון את הביסקוויטים עד לקבלת מרקם דק
לערבב עם החמאה המומסת
להדק את התערובת לתחתית התבנית
לקרם:
להקציף קלות את הגבינה,עם 1 גביע שמנת חמוצה וכוס סוכר ולהוסיף את הביצים אחת-אחת. להוסיף את גרידת הלימון ואת תמצית הוניל.
לצקת את התערובת לתבנית ולאפות כ-40 דקות בחום של °170
להוסיף 1 גביע שמנת חמוצה ו-2 כפות סוכר, להחזיר לתנור למספר דקות ולצנן.
הערות
רצוי להכין את העוגה יום מראש.
המתכון באדיבות ביסטרו בר אדלה*
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר