חיפוש מסעדה / מציאת שולחן פנוי
חיפוש מתקדם
:
מסעדות, בתי קפה, פאבים וברים
הצטרף לקבוצה בפייסבוק
בתי קפה ברים ואלכוהול כשר אירועים במסעדות מתכונים משלוחים
מסעדות באייפון
מועדון
פורום מסעדות
המומלצים
תכנון אירוע - 2eatויגן פרנדליפרויקט מטייליםחיפה והקריות
הסקר שבועי
מה ילדים אוכלים במסעדה?


מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות, קינוחים, מתוקים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
ג'אם בר- מסעדה צמחונית טבעונית חדשה בחיפה .... מסעדת יקב תשבי מחליפה תפריט .... סופגניות טבעוניות במסעדת Village Green .... חוגגים את חנוכה בחוות דרך התבלינים .... תפריט החורף החדש של שלו ביער .... סופ"ש גבינות ויין ב"הגושרים מלון בטבע" .... ארוחת חג ההודיה באנג'ליקה .... מסעדת יאניביצ'י החדשה בבוסתן הגליל .... חנוכה בחווית הרוכבים .... עסקיות צהריים ב- Village Green .... פורטו מציע ספיישל של צלחת שרקוטרי .... העסקית הכי שווה בעיר בדלידה .... תחרות "סבתא בישלה..." בכתית! .... תפריט סתיו במסעדת "אדמה בקתה קולינארית" .... חדש ברשת wolfnights - המבורגר טבעוני! .... חורף של מרקים במטבחון .... סתיו מתוק באנדיב אשדוד .... חורף חם באגאדיר: תפריט אוכל ואלכוהול חדשים .... מסעדת "מדיטה" משיקה תפריט עסקיות צהריים .... מסעדת משק ברזילי מציגה את תפריט חשוון .... TYO פותחת גם בשבת צהריים .... חורף שבת ב"טשרניחובסקי 6" .... ארוחות הבראנץ' בימי שבת במלון אמריקן קולוני .... מלון וולדורף אסטוריה מציע ארוחת בוקר יוקרתית .... מסעדה איטלקית חדשה בירושלים- "סאפורי" .... Village Green - מסעדה טבעונית חדשה בת"א .... דרבי בר פורט TLV מפנקת את רצי המרתון ....
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > תבשילים צמחוניים> דאל מסורתי

חיפוש מתכון




שלח לנו מתכון

דאל מסורתי

  • מתאים ל: 2-4
  • זמן הכנה: 30
  • רמת מיומנות: בינוני

מרכיבים

  • 1/4 1 כוסות תור דאל /עדשים אדומים
  • 1 עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3-4 כוסות מים
  • חופן עלי קארי
  • 1 כפית ג'ינג'ר כתוש
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 פלפל ירוק חריף טרי (לפי הטעם)
  • 1-2 פלפל שאטה אדום יבש (לפי הטעם)
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית חרדל שחור
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • 2-3 כפות גהי/שמן צמחי
  • 1/4 כפית הינג (אספטידה)- לא חובה אך מומלץ מאד.משמש להפחתת גזים וסיוע בעיכול
  • 3 כפות כוסברה קצוצה טרייה

דאל מסורתי
אופן ההכנה

1.שוטפים את העדשים מספר פעמים,לא חובה להשרות
2.בסיר מוסיפים את העדשים ,המים ,עגבנייה קצוצה ,בצל קצוץ ,הינג ,כורכום וסוכר .מבשלים כ-25 דק' עד לריכוך והתחלת פירוק העדשים(התבשיל צריך לצאת כמחית אך לא לגמרי ,ניתן להוסיף מים במהלך הבישול במידה וחסר) ,עם סיום הבישול יש להוסיף מלח.
3.במחבת עמוקה מחממים את הגהי, מוסיפים את זרעי החרדל השחור,זרעי הכמון לטיגון של עד דקה,מוסיפים את הג'ינג'ר,שום,פלפל חריף ירוק,פלפל שאטה ,כוסברה טרייה ועלי קארי לטיגון של עוד כ 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
4.מוסיפים למחבת את העדשים המוכנות ומבשלים עוד כ- 5 דקות לחיבור הטעמים
5.מגישים חם בתוספת צ'אפטי או אורז בסמטי לבן מאודה.


צמחוני
המתכון באדיבות
מסעדת צ'אטני
החשמונאים 79 , תל אביב





תגובות

חיפוש מסעדה לפי אזורחיפוש מסעדה לפי סוגחיפושים פופולארייםמידע ברשתאודות 2eat
כל הזכויות שמורות ל - 2eat.co.il | תנאי שימוש | מפת אתר מצא אותנו ב-‪Google+‬‏
קבל הצעה לאירוע

קבל הצעה לאירוע במסעדה

[X]
לאירוע במסעדה בהתאמה אישית- השאר פרטים ואנו נחזור אליך עם ההצעות המתאימות ביותר. השירות, כמו תמיד- חינם!
השאירו פרטים