עופיון ממולא באורז ופירות יבשים
שף אורן קיסרי מסעדת פרויד חיפה
08/04/2008
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה ורבע
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
גורמה קל להכנה מרשים וטעים מאוד לפסח.
מרכיבים
- 8 עופיונים,400 ג'
- 1 אורז מבושל,ק''ג
- 250 ג' פירות יבשים
- 50 גר' גינגר מסוכר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לרוטב
- 200cc מייפל
- 50cc שמן זית
- 100cc סויה קיקומן
- 250cc דבש
- 50cc גינגר טחון
- 1 חופן עלי טימין
אופן ההכנה
מביאים את חומרי הרוטב לרתיחה
מערבבים בקערה את חומרי המילוי לעופיונים,ממלאים ומניחים בתבנית גדולה.
שופכים את הרוטב מעל ומוודאים שכל העופיונים ספוגים ברוטב
מחממים תנור ל180 מעלות
מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים ל30 ד'.
לאחר 30 ד'מורידים את הכיסוי ומכניסים לעוד 30 ד' להשחמה.
הערות
מומלץ להגיש ליד סלט בריא וירוק:עלי בייבי,חסות,מלפפון,תפוח עץ ועגבניות שרי
רוטב:250cc דבש,250cc מיץ לימון,250cc שמן זית,חופן נענע לערבב ביחד ולשים אגוזים
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
המתכון באדיבות
|
מסעדת פרויד
פלימן 8, חיפה
הצג טלפון
04-8550102
|