מתכון לפסח: עוגיות קוקוס ושוקולד לפסח
- מתאים ל: 5-10 מנות
- זמן הכנה: 60-90 ד'
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למתכון לפסח: עוגיות קוקוס ושוקולד לפסח ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 150 גר' חמאה
- 150 גר' סוכר
- 80 גר' קוקוס
- 100 גר' קמח שקדים (שקד טחון מולבן)
- 50 גר' קמח תפוח אדמה
- 20 גר' קקאו
- 5 גר' אבקת אפיה (כשל''פ)
- 2 ביצים טרופות
- 1 כפית תמצית וניל
- לציפוי
- 100 גר' שוקולד מריר
- 20 גר' חמאה
- 50 גר' אבקת סוכר
- 50 מ''ל חלב
- לעיטור
- קוקוס לבן טחון (שבבי קוקוס)
אופן ההכנה
1.את החמאה ממיסים במיקרוגל ומוסיפים פנימה תוך כדי בחישה: סוכר, קוקוס, שקדים, קקאו, קמח תפוח אדמה, קמח שקד ואבקת אפיה.
2.מוסיפים את הביצים הטרופות ומעבדים לבצק אחיד.
3.משטחים ע''ג התבנית ומחליקים את התערובת לשכבה אחידה.
4.אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, כ 20 דקות.
את החמאה ממיסים במיקרוגל ומוסיפים פנימה תוך כדי בחישה: סוכר, קוקוס, שקדים, קקאו, קמח תפוח אדמה, קמח שקד ואבקת אפיה.
5.מוסיפים את הביצים הטרופות ומעבדים לבצק אחיד.
6.משטחים ע''ג התבנית ומחליקים את התערובת לשכבה אחידה.
7.אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, כ 20 דקות.
הערות
''עוגיגיות'' כביטוי לעוגה הנאפית בתבנית ונחתכת לריבועי עוגיות לאחר האפייה. את העוגיות שומרים בכלי אטום בקירור, כך שהם נשמרות לאורך זמן.
משתמשים בתבנית אפיה בגודל 25X25 ס''מ, מרופדת בנייר פרגמנט (אפייה).
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר