Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגת מוס שוקולד (ללא גלוטן)

עוגת מוס שוקולד (ללא גלוטן)

עוגת מוס שוקולד (ללא גלוטן)

תיאור המתכון

מתכונים קלים וכשרים לפסח להכנת קינוחים טעימים מאוד

מרכיבים

אופן ההכנה

1.''בבין מרי'' (סיר כפול), ממיסים את השוקולד והחמאה ומסירים מהאש.
2.מקציפים חלמונים עם מנת סוכר למסה אוורירית ומקפלים לתערובת השוקולד.
3.מקציפים חלבונים עם מנת סוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד.
4.את המוס שהתקבל מחלקים ל 2 קערות. את אחת הקערות שמים בקירור.
5.בקערה השניה מוסיפים כמחצית מכמות האגוזים ומקפלים.
6.ע''ג תבנית קפיצית בקוטר 26, המרופדת בנייר אפיה, משטחים את המוס עם האגוזים ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש, ל 170 מעלות, למשך 12 דקות.
7.מוציאים מהתנור ומצננים כ 30 דקות.
8.בעזרת סכין חדה, מפרידים את העוגה מדפנות התבנית, ומניחים בצד.
9.מקציפים מיכל שמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת עם קערת המוס שנשמרה במקרר.
10.ממיסים את הקפה בברנדי ומוסיפים למוס.
11.יוצקים ע''ג שכבת המוס האפויה בתבנית ומכניסים לשעתיים נוספות לקירור.
12.מרתיחים 1/2 מיכל שמנת על האש וכאשר השמנת רותחת מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד ובוחשים עד שנמס. מניחים בצד להתקרר.
13.לאחר שהעוגה הוצאה מקירור, מורחים את השוקולד על העוגה ומפזרים את שארית האגוזים הקצוצים. מחזירים את העוגה לקירור נוסף של 12 שעות.