עוגת מוס שוקולד (ללא גלוטן)
השף קונדיטור – שי חנוך של רשת הקונדיטוריות
01/04/2008
- מתאים ל: 2-5 מנות
- זמן הכנה: 60-90 ד'
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכונים קלים וכשרים לפסח להכנת קינוחים טעימים מאוד
מרכיבים
- 350 גר' שוקולד מריר
- 125 גר' חמאה/מרגרינה
- 200 גר' חלבונים
- 80 גר' סוכר
- 100 גר' חלמונים
- 80 גר' סוכר
- 100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
- 250 מ''ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
- 1 כפית אבקת קפה נמס
- 50 מ''ל ברנדי משובח
- לציפוי
- 125 מ''ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
- 250 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה
1.''בבין מרי'' (סיר כפול), ממיסים את השוקולד והחמאה ומסירים מהאש.
2.מקציפים חלמונים עם מנת סוכר למסה אוורירית ומקפלים לתערובת השוקולד.
3.מקציפים חלבונים עם מנת סוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד.
4.את המוס שהתקבל מחלקים ל 2 קערות. את אחת הקערות שמים בקירור.
5.בקערה השניה מוסיפים כמחצית מכמות האגוזים ומקפלים.
6.ע''ג תבנית קפיצית בקוטר 26, המרופדת בנייר אפיה, משטחים את המוס עם האגוזים ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש, ל 170 מעלות, למשך 12 דקות.
7.מוציאים מהתנור ומצננים כ 30 דקות.
8.בעזרת סכין חדה, מפרידים את העוגה מדפנות התבנית, ומניחים בצד.
9.מקציפים מיכל שמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת עם קערת המוס שנשמרה במקרר.
10.ממיסים את הקפה בברנדי ומוסיפים למוס.
11.יוצקים ע''ג שכבת המוס האפויה בתבנית ומכניסים לשעתיים נוספות לקירור.
12.מרתיחים 1/2 מיכל שמנת על האש וכאשר השמנת רותחת מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד ובוחשים עד שנמס. מניחים בצד להתקרר.
13.לאחר שהעוגה הוצאה מקירור, מורחים את השוקולד על העוגה ומפזרים את שארית האגוזים הקצוצים. מחזירים את העוגה לקירור נוסף של 12 שעות.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר