מתכון לפסח: כרעיים עוף ''חצר כנרת''
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: שעה-שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
כרעיים ממולאים מוגשים על רוטב תמרים
מרכיבים
- חומרים למילוי
- 100 גר' משמש יבש
- 100 גר' תמרים יבשים
- 100 גר' אגוזים שבורים
- 50 גר' סילאן ''חצר כנרת''
- 200 גר' חזה עוף טחון דק או מעובד במעבד מזון
- לתיבול: מלח ופלפל לבן
- רוטב:
- ½ ליטר רוטב חום (להכין מאבקת רוטב צלי)
- 100 גר' פלפל ירוק ואדום
- 100 גר' סילאן ''חצר כנרת'' 3 כפות גדושות
- תיבול: צ'ילי
אופן ההכנה
-מערבבים היטב את חומרי המילוי
-ממלאים את הכרעיים עם המילוי בשק זילוף
-צולים את השוקיים בתנור עם מעט שמן בחום גבוה עד להשחמה ועוד 30 דקות בחום בינוני
-את הכרעיים פורסים ומניחים על הרוטב החם.
הערות
( מומלץ להגיש עם מחית תפוחי אדמה )