מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

צ'פאטי (לחם הודי)

צ'פאטי (לחם הודי)

תיאור המתכון

תמיד חלמתם להכין לאפה בבית? עכשיו יש לכם את ההזדמנות לעשות את זה כמו שההודים עושים.

מרכיבים

אופן ההכנה

1.מערבבים את הקמח והמלח ולשים בקערה תוך הוספת המים בהדרגה כ 6-10 דקות, עד ליצירת בצק רך.
2.מניחים את הבצק המוכן בקערה, מכסים במגבת לחה במשך 30 דקות.
3.מחלקים את הבצק ל12-15 מנות, מגלגלים אותן לכדורים קטנים ומרדדים תוך כדי קימוח המשטח.
4.חממים מחבת ברזל יצוק/ טפלון על אש גבוהה כ3-4 דקות ומנמיכים ללהבה הקטנה ביותר.
5.מסלקים את עודפי הקמח ומניחים את הצ'פאטי על המחבת לבישול כדקה, עד להופעת בועות לבנות. הופכים לעוד כדקה ומניחים את הצ'פאטי הישר על הלהבה למס' שניות עד להתנפחות משני צידיו.
6.לאחר ההכנה אפשר למרוח בגהי מומס.

המתכון באדיבות
מסעדת צ'אטני החשמונאים 79 , תל אביב הצג טלפון