שטרודל תפוחי עץ של דודו אוטמזגין
- מתאים ל: 2 שטרודלים מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות דודו אוטמזגין ל"מעדנות"
מרכיבים
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה של מעדנות, מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 75 גרם סוכר
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1/2 ק"ג תפוחים גרנד סמית מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות
- 50 גרם צימוקים
- 25 גרם קורנפלור
- 50 מ"ל מים
- 1 ביצה, טרופה
אופן ההכנה
1. מרתיחים בסיר את הסוכר, החמאה, התפוחים והצימוקים.
2. מערבבים היטב בקערית את הקורנפלור והמים, עד שאין גושים.
3. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר ומערבבים כ-3 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומצננים.
4. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים שעתיים במקרר.
5. מחממים תנור אפייה לחום בינוני (180 צ.).
6. פורשים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
7. מניחים מחצית מכמות המילוי במרכז הבצק לאורכו, מגלגלים לשטרודל ומהדקים את השוליים.
8. מניחים את השטרודלים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ואופים כ-30 דקות, עד הזהבה.