צ'יקן מסאלה ביתי
- מתאים ל: 2-5 מנות
- זמן הכנה: 60
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לצ'יקן מסאלה ביתי ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 500 גרם נתחי עוף ללא עצמות (מומלץ פרגיות)
- 2 בצלים בינוניים קצוץ לקוביות בינוניות
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ(לא חובה)
- 2 כפיות שום כתוש
- כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
- 4-5 עגבניות בשלות מגוררות
- 1/4 כפית כורכום
- 2 כפיות מסאלה בשר
- 1/2 כפית גרם מסאלה
- קורט סוכר
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה טרייה
- 4-5 כפות גהי או שמן
אופן ההכנה
1.את ההגהי מחממים בסיר ומוסיפים את הבצל החתוך לטיגון על אש גבוהה למשך כ-3 דק'.מנמיכים ללהבה נמוכה ומטגנים כ-15-20 דק' עד להזהבה קלה של הבצל(חשוב לערבב מידי פעם ולא לשרוף את הבצל).
2.מוסיפים את השום ,הג'ינג'ר והפלפל החריף וממשיכים לטגן לעוד כ-2 דק' על להבה גבוהה.
3.מוסיפים את העגבניות המגוררות,קורט סוכר ואת הכורכום ומבשלים על אש בינונית כ-20 (יש לערבב מידי פעם)'.
4.מוסיפים את מסאלת הבשר וגרם מסאלה וממשיכים לבשל על אש בינונית-קטנה כשמידי פעם יש לערבב.
5.ברגע שמבחינים כי השמן נפרד מן הרוטב (השמן נוטה לצידי הסיר) מוסיפים את נתחי העוף ומבשלים עד שהעוף מוכן.(במידה והרוטב סמיך והעוף עדיין לא מוכן כדאי להוסיף מעט מים).לקראת סוף הבישול מוסיפים מלח לפי הטעם ואת הכוסברה הטרייה.(להקפיד לערבב בכל שלב )
המתכון באדיבות
|
מסעדת צ'אטני
החשמונאים 79 , תל אביב
הצג טלפון
077-4990509
|