Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> כתף טלה בבישול ארוך על מצע של אורז בסמטי

כתף טלה בבישול ארוך על מצע של אורז בסמטי

כתף טלה בבישול ארוך על מצע של אורז בסמטי

תיאור המתכון

דוחול ספאדי ממסעדת דאינא בנצרת משתף אותנו במנה חגיגית מלאת טעמים וניחוחות עם הטוייסט המיוחד והמזוהה של מסעדת דאינא . והפעם כתף טלה נימוח ומלא ובשרני על מצע אורז בסמטי עם זעפרן צימוקים ושקדים.

מרכיבים

אופן ההכנה

חורצים בשר הטלה חריצים ותוקעים את שיני השום,מורחים בשמן זית, מתבלים את הבשר בעשבי התיבול ומפזרים מלח גס ופלפל גרוס, מוסיפים מעט בהרת קינמון , אגוז מוסקט וציפורן. מכניסים את כתף הטלה לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות וסוגרים אותו מכל הצדדים כחצי שעה.
מוצאים את הבשר מהתנור ,עוטפים בנייר כסף , מניחים בתבנית 2 ס''מ של מים ובתוכם את הבשר העטוף לבישול של 3 שעות.

את האורז מבשלים לפי הוראות היצרן מבשלים אותו עם זעפרן צימוקים ושקדים

הערות

המתכון באדיבות מסעדת ''דאינא'' בנצרת