כתף טלה בבישול ארוך על מצע של אורז בסמטי
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: כ-4 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
דוחול ספאדי ממסעדת דאינא בנצרת משתף אותנו במנה חגיגית מלאת טעמים וניחוחות עם הטוייסט המיוחד והמזוהה של מסעדת דאינא . והפעם כתף טלה נימוח ומלא ובשרני על מצע אורז בסמטי עם זעפרן צימוקים ושקדים.
מרכיבים
- 1-1/2 קילו בשר טלה עדיף כתף טלה
- 5-8 שיני שום
- עשבי תיבול- טימין, טרגון וזעתר
- מלח גס
- פלפל גרוס
- שמן זית
- אגוז מוסקט
- מעט קנמון
- בהרת
- 1-2 כוכבי ציפורן
- כוס וחצי אורז בסמטי
- זעפרן
- חופן צימוקים ושקדים
אופן ההכנה
חורצים בשר הטלה חריצים ותוקעים את שיני השום,מורחים בשמן זית, מתבלים את הבשר בעשבי התיבול ומפזרים מלח גס ופלפל גרוס, מוסיפים מעט בהרת קינמון , אגוז מוסקט וציפורן. מכניסים את כתף הטלה לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות וסוגרים אותו מכל הצדדים כחצי שעה.
מוצאים את הבשר מהתנור ,עוטפים בנייר כסף , מניחים בתבנית 2 ס''מ של מים ובתוכם את הבשר העטוף לבישול של 3 שעות.
את האורז מבשלים לפי הוראות היצרן מבשלים אותו עם זעפרן צימוקים ושקדים
הערות
המתכון באדיבות מסעדת ''דאינא'' בנצרת