פלח אבטיח , טרטר אבוקדו , אנדיב טוויל שקדים ופלח אננס טרי
תיאור המתכון
מאת מוטי בוחבוט, שף ראשי מלון ענבל בירושלים
מרכיבים
- 1 יח' אבטיח בינוני
- 1 יח' אננס בינוני קלוף ופרוס דק
- 2 יח' אבוקדו בשל ראוי למאכל
- 1 יח' אנדיב טרי
- צרור עירית קצוצה
- 1 יח' גמבה חתוכה לקוביות קטנות במיוחד
- 10 יח' צלפים קצוצים
- מיץ מ–1 לימון
- מלח, פלפל
- החומרים לטוויל:
- 60 גר' מרגרינה מומסת
- 130 גר' אבקת סוכר
- 50 גר' דבש
- 37 גר' גלוקוזה
- 50 גר' קמח
- 20 גר' שקדים טחונים
- קורט קינמון
- קורט ציפורן טחון
אופן ההכנה
• יש לקלוף את האבטיח ולפרוס אותו לפרוסות בעובי של 1 סמ', בעזרת מיקד (קורצן). יש לקרוץ ממנו טבעת בקוטר של 5 סמ', ולהניחה בכוס הגשה.
• יש לקלוף ולחתוך לקוביות קטנות את האבוקדו להוסיף את העירית, הגמבה, צלפים ומיץ הלימון, לערבב יחדיו ולהניח מעט מעל האבטיח, להניח מעל פלח אננס טרי ופלח אנדיב.
• להכנת טוויל השקדים: את כל החומרים מלבד הקמח והשקדים להמיס, להוסיף את ייתרת החומרים ולערבב יחדיו. לקרר כ–שעתיים.
• ליצור כדורים קטנים (בגודל גולה) ולהניח על תבנית מרופדת בסיליקון או נייר אפייה במרחק של 3 סמ' אחד מהשני.
• יש לאפות בתנור בחום 180 מעלות כ–7 דקות, עד לקבלת גוון זהוב, כאשר מתקרר הטוויל מתקשה.
• להוסיף טוויל אחד בכוס ולהגיש.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת סופיה
ז'בוטינסקי 3, מלון ענבל, ירושלים
הצג טלפון
053-8094846
|