סלט תפוחי אדמה,נבטים ופטריות ברוטב לימון ופטרוזיליה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 30-שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסלט תפוחי אדמה,נבטים ופטריות ברוטב לימון ופטרוזיליה ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 6 תפוחי אדמה בינוניים של דוד משה למילוי ואפיה
- 1 וחצי כוסות נבטים סיניים
- 1 וחצי כוסות פטריות טריות פרוסות.
- לרוטב:
- 6 כפות שמן זית כתית מעולה
- 1/4 כוס מיץ לימון(או ליים בעונה)סחוט טרי
- 1 כף בצל קצוץ
- 1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
אופן ההכנה
מחממים את התנור ל190 מעלות.
בוחרים תפודים יפים ללא ''עיניים'' וללא כתמים ירוקים. מקרצפים את קליפות התפודים(לא מקלפים) ומורחים במלח גס, פלפל שחור ומעט שמן זית.עוטפים ביחד או בשתי חבילות בנייר אלומיניום. אופים בתנור או טוסטר אובן עד שמזלג ננעץ בהם בקלות, אך הם לא רכים מידי.מצננים מעט וחותכים כל אחד לחצי או ל4, תלוי בגודל.
מערבבים את כל החומרים לסלט עם כל החומרים לרוטב.
אפשר גם להוסיף קוביות אבוקדו ברגע האחרון
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר