תפוחי אדמה צלויים במטבל פונדו גבינה
- מתאים ל: 5 מנות מנות
- זמן הכנה: שעה-שעה וחצי
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לתפוחי אדמה צלויים במטבל פונדו גבינה ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לתפוחי האדמה:
- 1/2 כוס שמן זית
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף פפריקה מתוקה-לא חובה
- מלח לפי הטעם
- 5 תפוחי אדמה של דוד משה לטיגון ולצ'יפס.
- לפונדו:
- 1/2 כוסות יין לבן או סיידר תפוחים
- 3 כפות קמח
- 5 כוסות גבינה שוויצרית מגורדת או גרוייר או תערובת גבינות בעלות טעם חזק
- 2 כפות קירש או שנפס או ג'ין
- 1/4 כוס חלב
- מעט אגוז מוסקט
- מעט פלפל לבן.
אופן ההכנה
תפוחי אדמה:
מערבבים את שמן הזית, הפטרוזיליה, הפפריקה המתוקה, המלח והפלפל השחור, יוצקים על קוביות תפוחי האדמה ומערבבים היטב.אופים את תפוחי האדמה בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשל 20-30 ד' עד שהם מזהיבים.
הפונדו:
מחממים בסיר את היין הלבן
מערבבים בצלחת את הקמח עם הגבינה המגורדת ומקררים לטמפרטורת החדר.
כאשר היין מגיע לרתיחה, מנמיכים את האש ותוך כדי ערבוב מוסיפים באיטיות חלק מתערובת הקמח והגבינה ומערבבים עד להמסה.
ממיסים כך את כל תערובת הקמח והגבינה.
מוסיפים את הקירש,החלב,אגוז מוסקט והפלפל הלבן.
מעבירים לכלי פונדו להגשה.
אפשר להשתמש בחלב(מחומם)בהתאם לצורך אם הפונדו מסמיך יתר על המידה.טובלים את תפוחי האדמה בפונדו ונהנים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר