עוגה גבינה ותפוחים
יפעת זולוטובסקי
13/02/2008
- מתאים ל: 1 מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעוגה גבינה ותפוחים ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- ק''ג גבינה לבנה 5%
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 5 כפות קמח
- 3 כפות קורנפלור
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- מעט מיץ לימון
- גרידת לימון
- תמצית וניל
- 50 ג' חמאה
- 3-4 תפוחי עץ מסוג סמיט
- אפשר גם לגוון עם: צימוקים, פירורי ביסקוויטים, אגוזים (ואפשר גם להחסיר תפוחים אם לא אוהבים)
אופן ההכנה
. מפרידים את הביצים. טורפים את חלבוני הביצה לקבלת קצף יציב, ובקערה נפרדת וגדולה מערבלים במהירות נמוכה את הגבינה, השמנת, 6 חלמונים, כוס סוכר, קמח, וניל, פודינג, לימון, חמאה וקורנפלור.
2. משמנים תבנית פיירקס גדולה, פורסים תפוחי עץ לפרוסות דקות ומשטחים בתחתית התבנית. אפשר לפזר צימוקים.
3. מוסיפים את מרכיבי קערת הגבינה לקערת הקצף היציב ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
4. בעזרת לקקן מעבירים את כל התערובת לתבנית עם התפוחים והצימוקים. אם רוצים ניתן לפזר פירורי ביסקוויטים. תבנית בערך בגודל 30X20 (לא חייב להיות בדיוק). אם זו תבנית עגולה אז 28 +.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש חום ל-180 מעלות (מניחים תבנית חרס עם מים מתחת).
6. כעבור כ-15 דקות מנמיכים בהדרגה את החום: כל 10 דקות להוריד 10 מעלות, עד שמגיעים ל-150 מעלות. כעבור כ-50 דקות העוגה מוכנה. חשוב להשאיר את העוגה שתתקרר בתנור ולא להוציא מיד לטמפרטורת החדר.