פשטידת ירקות עם גבינות ורוטב עגבניות
יפעת זולוטובסקי
13/02/2008
- מתאים ל: 1 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפשטידת ירקות עם גבינות ורוטב עגבניות ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- קישואים בינוניים (עדיף זוקיני)
- 2 חצילים בינוניים
- 2 בטטות
- 1 פלפל אדום,1 פלפל צהוב, 1 פלפל ירוק בהיר, שטופים ןמנוקים מגרעינים
- 2 בצלים גדולים
- עלי מנגולד יפים, שטופים ומנוקים (ללא החלק הלבן)
- פטריות גדולות
- לתערובת הגבינות
- 250 גבנית שמנת בטעם שום-שמיר
- 150 גר' גבינת עיזים (עדיף פרומעז) מפוררת
- 1 כוס גבינת קשקבל גרוס עבה
- 2/3 ביצים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- לתערובת העגבניות
- רוטב של עגבניות, שום, בזיליקום, ושמן זית מתובל במלח ופלפל (אפשר רוטב קנוי) בכמות מכובדת, בערך 5 כוסות רוטב
- 1 שמנת מתוקה לערבוב עם רוטב העגבניות
אופן ההכנה
. לפרוס את כל הירקות לטבעות לא כל כך עבות.
2. לטגן את הירקות קלות במחבת טפלון עם שמן זית. לפלפל ולהמליח (ניתן גם לקלות על רשת תחת אש גלויה).
3. לסדר את הירקות בצלחת.
4. לשמן קלות תבנית פיירקס מרובעת, ולסדר שכבה של ירקות מכל הסוגים. לשפוך ½ כוס מתערובת הגבינות ומעל ½ מתערובת העגבניות, מעט קשקבל, וכך להמשיך בשכבות עד לסיום הירקות.
5. לאפות בחום של 180-200 מעלות כ-20 דקות. לפזר את הקשקבל הנותר, ולאפות 10 דקות נוספות.