מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

בריוש שוקולד

בריוש שוקולד

תיאור המתכון

זמן הכנה: 40 דקות
זמן מנוחה: לילה
זמן התפחה: שעתיים
זמן אפייה: 12-13 דקות
המצרכים להכנת 12 בריושים


מרכיבים

אופן ההכנה

מכניסים את הביצים, את החלב, את השמרים, את הסוכר ואת הקמח לקערת המערבל. לשים עם וו הלישה במהירות נמוכה במשך 3 דקות. בזמן שהמערבל עובד, מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות בינונית ולשים במשך 7 דקות נוספות. מוסיפים בהדרגה את החמאה וממשיכים ללוש במשך 3 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
3. משמנים את הידיים במעט שמן. לוקחים כפית גדושה מקרם השוקולד ומגלגלים בין כפות הידיים עד שנוצר כדור בקוטר 2.5 ס''מ. מניחים את הכדור על צלחת שכוסתה בנייר שעווה. חוזרים על הפעולה עם שאר הקרם ומצננים עד השימוש.
4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומשטחים אותו בעזרת כרית כף היד על מנת להוציא את בועות האוויר. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים וכל חלק ל-4 חלקים. מגלגלים כל חלק לצורת כדור עד שמקבלים 12 כדורים בסך הכול. הבצק חייב להיות קר במהלך כל תהליך העשייה. מאחר שהידיים נוטות לחמם את הבצק כשעובדים איתו, אם הבצק הופך להיות שמנוני ודביק, כדאי לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניס למקפיא למשך כמה דקות עד שיתקשה.
5. יוצרים עם האצבע גומה בכל כדור בצק ובעדינות לוחצים פנימה כדור שוקולד קר, כך שקצה כדור השוקולד באותו הגובה של כדור הבצק. מניחים את הכדור בתבנית בריוש משומנת פעמיים: משמנים את תבניות הבריוש עם החמאה הרכה. מכניסים את התבניות למקרר על מנת שתתקבל שכבה מוצקת ומשמנים שוב. מניחים את תבניות הבריוש במרחק של 2.5 ס''מ אחת מן השנייה על מגש אפייה ומברישים בביצה הטרופה.
6. מניחים לכדורים לתפוח במשך שעתיים או עד שהם משלשים את גודלם.
7. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 12-13 דקות או עד שהמאפים מקבלים גוון חום-זהוב.



קרם שוקולד למילוי
250 גרם שוקולד מריר (המכיל לפחות 50 אחוז מוצקי קקאו)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ''ל)
1 כף ליקר קפה או כל ליקר אחר



1. שוברים את השוקולד לחתיכות ומניחים בקערה.
2. מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה בסיר קטן ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב בעזרת מקצף מתכת עד שהתערובת חלקה.
3. מערבבים פנימה את הליקר.
4. מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.