ממולאים צמחוניים עם אורז מלא וטופו
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: כשעתיים
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון נהדר לירקות ממולאים בריאים וטעימים, שניתן להגיש עצמאית או כתוספת למנות אחרות, באדיבות קפה מסעדה מקום בלב.
מרכיבים
- לרוטב:
- שמן זית לטיגון
- 3 בצלים חתוכים דק
- 3 שיני שום, פרוסות דק
- 4 עגבניות בינוניות חתוכות
- 1/2 ליטר מים
- חופן סוכר
- קורט טימין קצוץ
- קורט אגוז מוסקט טחון
- קורט מלח ופלפל
- למלית:
- שמן זית לטיגון
- 3 בצלים, קצוצים דק
- 3 שורש סלרי, מגורדים
- 3 גזרים, מגורדים
- 3 פלפלים, חתוכים לקוביות קטנות
- קורט אגוז מוסקט טחון
- קורט בהראט
- קורט קינמון
- קורט מלח ופלפל גרוס
- ½ קילו אורז מלא
- 1 חבילת טופו, חתוכה לקוביות קטנות מאוד
- צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
- לממולאים:
- 5 עגבניות בינוניות, מרוקנות
- 5 פלפלים צהובים, מרוקנים
- 5 קישואים עגולים, מרוקנים
אופן ההכנה
1. לרוטב: מחממים במחבת מעט שמן זית, ומטגנים בצלים ושום עד להזהבה. מוסיפים עגבניות, מים, סוכר, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מבשלים בערך 45 דקות. אם הרוטב לא דליל מספיק יש להוסיף מים.
2. למלית: בסיר מחממים מעט שמן זית, ומאדים בצל, סלרי, גזר ופלפלים. מוסיפים אגוז מוסקט, בהראט, קינמון, מלח ופלפל, וממשיכים לאדות עוד 2 דקות. מוסיפים את האורז והטופו, וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד 2 דקות .מכבים את האש ומוסיפים את הפטרוזיליה .
3. לממולאים: ממלאים את העגבניות, הפלפלים והקישואים במלית, ומסדרים כל סוג בתבנית עמוקה ונפרדת. מכסים ברוטב את הממולאים עד 2/3 מגובהם. מכסים בנייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות. עגבניות כ-20 דקות, פלפלים 30 דקות וקישואים 40 דקות.
4. מגישים על מחבת חמה מנה הכוללת 3 סוגי הירקות, לצד סלט ירוק ברוטב הדרים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת מקום בלב
פרדס משותף 5, רעננה
הצג טלפון
053-8094943
|