קרם ברולה ואגסים מקורמלים לצד פירה בננות, פקאנים וג'ינג'ר דורות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
השף אמיר מרקוביץ', היועץ הקולינרי של "דורות – מוצרי שום ותיבול" ממליץ על מתכונים עם פירות יבשים, ג'ינג'ר ותערובות תיבול לקראת ט"ו בשבט.
מרכיבים
- מצרכים לאגסים המקורמלים:
- 4 אגסים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כפות צימוקים
- 1/3 כוס סוכר
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף חמאה
- מצרכים לקרם ברולה:
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 3 כפות סוכר
- 4 חלמונים
- 1 כף סוכר חום
- מצרכים לפירה בננות:
- 2 בננות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות
- 1 כפית סוכר
- 2 כפיות חמאה
- 1 כף אגוזי פקאן קצוצים
- 2 קוביות ג'ינג'ר דורות
אופן ההכנה
1.מבשלים בסיר בינוני את האגסים עם חמאה, מוסיפים את הצימוקים, הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהאגסים מתרככים, מורידים את הסיר מהאש ומצננים.
2.מחממים בסיר את השמנת המתוקה והחלב על אש בינונית עד לרתיחה
3.מערבבים היטב בקערה את החלמונים עם 3 כפות סוכר ושופכים את החלב והשמנת לתוך הקערה עם החלמונים ומערבבים
4.מסדרים ב-4 רינגים או בכוסות את מחית האגסים שימלאו נפח של חצי כוס או רינג
5.שופכים מעל את התערובת לקרם ברולה שהכנו ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 90 מעלות למשך 45 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.
6.מבשלים בסיר קטן את הבננות עם חמאה, סוכר ומערבבים
7.לאחר כ-5 דקות כאשר הבננות רכות ומבושלות מסירים מהאש, מעבירים לקערית ומועכים בעזרת מזלג למרקם של פירה ומוסיפים את קוביות הג'ינג'ר והפקאנים
8.מפזרים מעל הקרם ברולה סוכר חום בשכבה דקה ומכניסים לתנור לחום של 220 מעלות למשך 3 דקות ומוציאים מהתנור. מגישים על צלחת עם פירה בננות בצד.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר