מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> חזה עוף ברוטב תמרים ותערובת צרפתית בתוספת צאטני פירות יבשים

חזה עוף ברוטב תמרים ותערובת צרפתית בתוספת צאטני פירות יבשים

חזה עוף ברוטב תמרים ותערובת צרפתית בתוספת צאטני פירות יבשים

תיאור המתכון

השף אמיר מרקוביץ', היועץ הקולינרי של "דורות – מוצרי שום ותיבול" ממליץ על מתכונים עם פירות יבשים, ג'ינג'ר ותערובות תיבול לקראת ט"ו בשבט

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת הרוטב:
7.מאדים בסיר קטן את הבצל עם שמן הזית
8.מוסיפים את התמרים, היין האדום והמים ומביאים לרתיחה
9.מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה
10.טוחנים בעזרת מעבד מזון את הרוטב עד לקבלת רוטב חלק וסמיך ומחזירים לסיר להמשך בישול
11.מוסיפים את קוביות עשבי התיבול לבישול צרפתי ומערבבים
12.מבשלים כ-10 דקות ומסירים מהאש.

אופן הכנת הצאטני:
1.מכניסים לסיר את כל המצרכים להכנת הצ'אטני ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה תוך כדי ערבוב
2.ומבשלים עוד כ-30 דקות על אש קטנה.
3.שופכים את הצאטני לצנצנת, מקררים ומכניסים למקרר עד להגשת המנה.
4.צולים על מחבת עם מעט שמן זית מלח ופלפל את חזה העוף משני צדדיו עד שהוא מוכן
5.מניחים על צלחת את הצ'אטני, את חזה העוף ומעל רוטב ומגישים.