חזה עוף ברוטב תמרים ותערובת צרפתית בתוספת צאטני פירות יבשים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
השף אמיר מרקוביץ', היועץ הקולינרי של "דורות – מוצרי שום ותיבול" ממליץ על מתכונים עם פירות יבשים, ג'ינג'ר ותערובות תיבול לקראת ט"ו בשבט
מרכיבים
- מצרכים:
- 4 פרוסות חזה עוף
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
- מצרכים לרוטב:
- 1/2 בצל חתוך לקוביות
- 12 תמרים יבשים מקולפים ומגולענים
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס יין אדום
- 3 כוסות מים
- 4 קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי - דורות
- מצרכים לצאטני:
- 3 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (תאנים, תמרים, משמשים וצימוקים)
- 1 סוכר
- 4 קוביות ג'ינג'ר דורות
- 1/2 בצל חתוך לקוביות קטנות
- 2 קוביות שום דורות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כוס חומץ בן יין לבן
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה
אופן הכנת הרוטב:
7.מאדים בסיר קטן את הבצל עם שמן הזית
8.מוסיפים את התמרים, היין האדום והמים ומביאים לרתיחה
9.מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה
10.טוחנים בעזרת מעבד מזון את הרוטב עד לקבלת רוטב חלק וסמיך ומחזירים לסיר להמשך בישול
11.מוסיפים את קוביות עשבי התיבול לבישול צרפתי ומערבבים
12.מבשלים כ-10 דקות ומסירים מהאש.
אופן הכנת הצאטני:
1.מכניסים לסיר את כל המצרכים להכנת הצ'אטני ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה תוך כדי ערבוב
2.ומבשלים עוד כ-30 דקות על אש קטנה.
3.שופכים את הצאטני לצנצנת, מקררים ומכניסים למקרר עד להגשת המנה.
4.צולים על מחבת עם מעט שמן זית מלח ופלפל את חזה העוף משני צדדיו עד שהוא מוכן
5.מניחים על צלחת את הצ'אטני, את חזה העוף ומעל רוטב ומגישים.