סלט טבולה עם פירות יבשים ועשבי תיבול דורות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
השף אמיר מרקוביץ', היועץ הקולינרי של "דורות – מוצרי שום ותיבול" ממליץ על מתכונים עם פירות יבשים, ג'ינג'ר ותערובות תיבול לקראת ט"ו בשבט.
מרכיבים
- 2 כוסות בורגול
- 4 כוסות מים רותחים
- 2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (משמש, תמרים, תאנים וצימוקים יבשים)
- 6 קוביות פטרוזיליה דורות
- 4 קוביות כוסברה דורות
- 2 כפות אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
1.שופכים לקערה את הבורגול ואת המים הרותחים ומערבבים
2.מחכים כ-10 דקות שהבורגול יספח את הנוזלים ויתרכך ומערבבים
3.מוסיפים את קוביות הפטרוזיליה והכוסברה, את הפירות היבשים, אגוזי הפקאן ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
4.מתבלים ובמלח ופלפל, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים
5.מכניסים את הסלט למקרר לשעתיים
6.מוציאים מהמקרר את הסלט, מערבבים ומגישים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר