עוגיות במלח
- מתאים ל: 4 מגשים מנות
- זמן הכנה: עד שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוגיות ביתיות כמו של עבדי אבל פי 1000 יותר טעים
מרכיבים
- 1 קילו קמח.
- 1 (50 גרם) שמרים מומסים בכוס מים פושרים.
- 2כפות כמון שלם.
- 1.5 כף מלח.
- 1.5 מרגרינה (300 גרם).
- 1 כוס מים.
- אפשר להוסיף כפית סוכר.
- ניתן להוסיף גם 2 כפות קצח
אופן ההכנה
שמים את השמרים בכוס עם מים פושרים .
מנפים קילו קמח, מוסיפים את הכמון , המלח (ואת הסוכר).
מתיכים את המרגרינה,ומוסיפים אותה ואת כוס השמרים.
לשים עד קבלת בצק אחיד.
לוקחים קצת בצק כול פעם ויוצרים מין נחש באורך כ- 10 ס''מ ובעובי של כ- 1.5 -2.
אפשר להפוך אותו לעיגול או להשאיר אותו ארוך.
מוחים ביצה על העוגיות ואפשר להוסיף סומסום.
מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות במשך רבע שעה , ואחר כך מעלים אותו לליד הגוף חימום עד קבלת צבע זהוב עד שחום.
יש להגישו קר.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר