חמין מרוקאי
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: לילה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף מיקי זוארץ
מרכיבים
- מצרכים לחמין:
- 1/2 ק"ג קישקע (יחידה אחת)
- 1/2 מח עצם
- 1 ק"ג שריר חתוך לקוביות
- 1 ק"ג תפוח אדמה
- 1/2 ק"ג חומוס
- 1/2 ק"ג שעועית שחורה
- 1/2 ק"ג חיטה
- 6 ביצים
- 4 בצלים למים בקליפה + ראש שום בקליפה
- מצרכים לתבלון:
- 2 כפות גדושות (20 גרם) פפריקה מתוקה
- כפית פפריקה חריפה
- כף גדושה כמון
- כפית מלח
- 2 כפות גדושות מרק עוף
- תיבול לחיטה:
- כפית (5 ג') מלח
- כפית כורכום - 5 גר'
- 1/4 כוס שמן 10 גרם
אופן ההכנה
לבשל את החיטה במים 30 דק' עד לריכוך בנפרד, לשים את כל החומרים עם התיבול בסיר עם מים בגובה 5 ס"מ מעל התכולה ולהרתיח, להשאיר על אש גבוהה למשך שעה וחצי. את החיטה לתבל ולהכניס לשקית קוקי, לקשור ולהניח מעל התכולה, להוסיף גם את הקישקע. לכבות ולהעביר לפלטה/לתנור ללילה שלם.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- כשר