מרק בטטה וג'ינג'ר
שפית דפנה ברוך
26/12/2007
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 60 דק'
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מרק קטיפתי ועשיר עם מתקתקות עדינה של בטטה, דלורית וג'ינג'ר, המוסיף למרק טוויסט עדין - מתכון מבית היוצר של פיתויים, בית קפה ופטיסרי.
מרכיבים
- 2 ק''ג בטטות חתוך לקוביות
- 1 יח' דלורית חתוך לקוביות
- 5 יח' גזר חתוך לפרוסות
- 2 ליטר מים/ ציר ירקות
- 2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
- (אם משתמשים בציר אז לא צריך)
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
- 4 כוסות יין לבן
- מלח/פלפל
- 1/2 ליטר שמנת מתוקה
אופן ההכנה
בשמן זית ומעט חמאה מאדים את הירקות כרבע שעה על אש נמוכה.
מוסיפים יין לבן ונותנים לטעמים להיספג.
מוסיפים ג'ינג'ר.
מערבבים קלות ומוסיפים מים/ציר ומבשלים עד לריכוך הירקות .
לאחר הרתיחה הראשונה מוסיפים תבלינים.
לאחר שהירקות רכים(45 דק') מוסיפים שמנת מתוקה ומרתיחים שוב וטוחנים.
מגישים עם כפית שמנת חמוצה ועירית
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת פיתויים
רחל אמנו 5, ירושלים
הצג טלפון
02-5662899
|