סילבסטר אוסובוקו טלה ביין
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 30דק'
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אוסובוקו טלה, ל-8 סועדים מתכון עשיר הישר מהשף אלון גונן ,מתכון קל להכנה , שמתאים לימות החורף הקלים ומהווה ארוחה בפני עצמה.
מרכיבים
- 8 יחידות אוסובוקו טלה בגודל בנינו
- 2 בצלים סגולים פרוסים גס
- 3 גזרים חתוכים גם
- 20 פטריות שמפניון חתוכות לחצי
- 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
- 2 כפות שיני שום חתוכות לחצי
- כף פלפל שחור
- כף טימין טרי רק עלים
- בקבוק יין לבן יבש אבל בשום אופן לא מתוק או חצי מתוק
- (שרדונה יעשה יופי את העבודה)
אופן ההכנה
לצקת לסיר רחב (שיכיל את כל האוסובוקו בשכבה את) חצי כוס שמן זית ולחמם היטב.
להוסיף את הבצלים ואת הגזר ולטגן כ-5 דק' עד קבלת צבע זהוב בהיר, להניח את האוסובוקו על הבצל ולהמתין עד שהבצל ניהיה זהוב וקריספי .
לשפוך חצי בקבוק יין לבן (בשלב זה עד שכל היין יהיה בצבע אחיד ואז להוסיף את האוסובוקו במים רותחים ולבשל כשעתיים וחצי על להבה נמוכה.
הנוזלים צריכים להצטמם לחצי ובשר האוסובוקו צריך להתחיל להפרד מהעצם.
להוסיף את הפטריות ולבשל עוד כחצי שעה.על מנת להשביך את הטעם אפשר לצקת בשלב האחרון חצי כוס דבש תמרים.
וממש ממש אם רוצים להתפרע אפשר להוסיף לסיר בשלב הסופי 3 פטריות פורצי'ני קצוצות.
הערות
אפשר תמיד להתקשר אלי תוך כדי עשיית הקדרה ולבקש עזרה(כמובן בשעות סבירות ולא באמצע סרוויס במסעדה)
0528270805 אלון.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אל בריו
נח מוזס 22, תל אביב
הצג טלפון
03-6960512
|
תגובות
-
חסרים פרטים במתכון
מיכל
(28/12/2007 18:41:00)
היי
רצינו להכין את המתכון ביום שישי בערב אבל באמצע גילינו שחסרים פרטים כמו כמה מים רותחים ומה משמעות המשפט שרשום בסוגריים מתי להכניס ג'ינג'ר וטימין שום ופלפל בקיצור אלתרנו זה על האש נקווה שיצא טעים
אבל אם אפשר לתקן נשמח...