מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

בריוש ממולא

בריוש ממולא

תיאור המתכון

דודו אוטמזגין, קונדיטור ובעל רשת הקונדיטוריות אוטמזגין, מספק מתכן לבצק בריוש, עם שתי הצעות למילויים, שיהפכו אותו לעוגת קראנץ' טרייה ומעוררת תיאבון

מרכיבים

אופן ההכנה

1. לבצק: למעבד מזון עם וו לישה מכניסים קמח, שמרים, מלח, סוכר וביצים, ולשים במשך 4 דקות, במהירות 2. מוסיפים את החמאה בחתיכות קטנות, לאט, עד שהיא מתערבבת עם שאר החומרים. מכבים, ונותנים לבצק לעמוד עד שהוא משתחרר מהדפנות.
2. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים אותה ונותנים לו לתפוח במשך כ-30-40 דקות. לשים את הבצק עם הידיים עד שהנפח שלו יורד, ומעמידים לתפיחה נוספת למשך 30-40 דקות. לשים את הבצק שוב, עד שהנפח יורד, ומכניסים למקרר למשך 24 שעות.
3. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים, ל- 5 עוגות שונות. מרדדים כל עיגול בצק לריבוע של 30X40 ס''מ.
4. למלית גבינת ריקוטה: בקערה מערבבים ריקוטה, סוכר, צימוקים בהירים, גרידת תפוז ומקל וניל. מחלקים את התערובת לשניים. מורחים את המלית על 2 ריבועי בצק. מגלגלים לרולדה. חותכים לרוחב וקולעים את העוגה, כמו צמות, ליצירת קראנץ.
5. למלית קקאו: מורחים חמאה בשכבה דקה על 3 ריבועי בצק. מערבבים את הסוכר והקקאו יחד, ומחלקים לשלושה חלקים. מפזרים על כל ריבוע שליש מתערובת הסוכר והקקאו. מגלגלים לרולדה. חותכים לרוחב וקולעים את העוגה, כמו צמות, ליצירת קראנץ.
6. מכניסים כל אחת מעוגות הקראנץ לתבניות אינגליש קייק או תבניות עגולות של קוגלוס, משומנות או מרופדות בנייר אפייה, ומתפיחים במשך כ-40 דקות בתוך התבנית.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, ואופים במשך כ-30 דקות.

הערות

ניתן לשחק עם המילויים, ולמלא את הבריוש במילויים נוספים, לפי הטעם.