מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

סופגניות

סופגניות

תיאור המתכון

מתכון לסופגניות באדיבות זיו שלף
קייטרינג שלף,

מרכיבים

אופן ההכנה

מערבבים יחד במיקסר את הקמח, חלב, שמרים, סוכר, ביצים, גרנד מרינייר, וניל, מלח והתפוז.
מעבדים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד שהחמאה נבלעת כולה בבצק. מניחים את הבצק לתפוח כשעה. לאחר מכן מרדדים את הבצק לתבנית משומנת לעובי 2 או 3 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס וכמובן ניתן ליצור עם הידיים כדורים. לאחר מכן מניחים את הסופגניות בתבנית לתפיחה נוספת של שעה (עד להכפלת הנפח). לאחר התפיחה מטגנים את הסופגניות בחום בינוני למשך 2-3 דקות בכל צד. עד לגוון צבע חום (חשוב לראות שהשמן לא חם מדי). לאחר הטיגון מניחים על נייר סופג מזריקים פנימה ריבה בעזרת שק זילוף או מזרק. מפזרים אבקת סוכר מעל ובתיאבון.