אוסובוקו עגל חלב
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 2.5
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
ירך עגל חלב נחשב לבשר משוחב בבישול ארוך.
להלן מתכון האופייני לחורף במקור צרפתי מבית אמא
מרכיבים
- 4 קילו אוסובוקו עגל חלב
- 3 קילו גזר
- 2 שורש פטרוזיליה
- 1 חבילה סלרי גבעולים
- 1 קילו בצל שלוט
- 1 קילו עגבניות
- גרידת תפוז מתפוז אחד
- גרידת לימון מלימון אחד
- 1 בקבוק יין לבן
- 2 עליי דפנה
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- 1 ליטר ציר בקר
אופן ההכנה
לקמח את האוסובוקו ולטגן אותו
להוסיף עגבניות קלופות וחתוכות דק בערך 6 דק.
להוסיף יין ולהרתיח, לאדות את האלכוהול
להוסיף ירקות, מלח, פלפל, ולבשל ב20 דקות
להוסיף ציר בקר ולהכניס לתנור שחומם ל 200 מעלות לאחר 10 דקות ולהוסיף את גרידת הלימון והתפוז
קישורים:בר בשר