סופגניות מרוקאיות לחנוכה-''ספינג')
- מתאים ל: 20 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סופגניות מרוקאיות טעימות וקלות להכנה מתאימות עם דבש או אבקת סוכר עם שתייה עם תה עם נענע .
מרכיבים
- 1 קילו קמח (20 יח')
- 4 כוסות מיים פושרים
- 50 גרם שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 2 כוסות שמן
- 2 כפות חומץ
אופן ההכנה
שמים בקערה את הסוכר עם השמרים ומעט מיים (רבע כוס) ונותנים לזה לתסוס
שמים בקערה את הקמח 2 כפות חומץ ושופכים תוך כדי עירבוב את התערובת עם השמרים לקמח ומערבבים ומוספיםים בהדרגה את השמן במלאו ממשיכים ללוש ונותנים לנוח כשעה לאחר מכן לוקחים סיר עם שמן ברתיחה ומתחילים לקחת כדור מהבצק שתפח ויוצרים גומה באמצע (כמו בייגלה) ומניחים בסיר עם שמן עמוק עד שמזהיב לא משחים הופכים ומגישים חם עם דבש למעלה או אבקת סוכר
שיהיה התיאבון
חג שמח
הערות
חשוב שהשמן יהיה חם מאוד
ושמן עמוק
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר