דג כבוש עם קרמל חציל
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
כשמדובר במתכון לדגים, אי אפשר לפספס... מתכון נהדר מאת ליאור חפצדי, השף של מסעדת קנלה הירושלמית. דורש השקעה, אך עם זאת- ההשקעה משתלמת!
מרכיבים
- אינטיאס (ילו-טייל) במשקל קילו, מפולט, ללא עצמות וללא עור
- מלח גס
- מי קרח
- 1 מלפפון ירוק
- וואסבי
- מלח
- מיץ לימון
- שמן זית
- 2 חצילים
- 1 כף סוכר
- 1 פלפלון צ'ילי חריף
- חצי כוס שמנת מתוקה
- מעט עלי כוסברה להגשה
אופן ההכנה
1. מצפים את הפילה במלח גס מכל הכיוונים, ומשאירים אותו בקערה למשך 40 דקות. בתום הזמן, שוטפים את הפילה היטב במי קרח.
2. טרטר מלפפון: מקלפים מלפפון אחד, קוצצים לקוביות זעירות, מתבלים בקצת וואסבי, מלח, מיץ לימון ושמן זית.
3. רוטב קרמל-חציל: קולים את החצילים על האש בקליפתם, מכל הכיוונים. מעבירים למסננת מעל קערה כדי לסנן את הנוזלים. מעבירים את הנוזלים למחבת, מוסיפים כף סוכר ופלפלון צ'ילי חריף, ומצמצמים עד שהמרקם הופך לרוטב סמיך.
4. קרם חצילים: לוקחים את החצילים, טוחנים אותם עם הקליפה במעבד מזון, עד שנוצרת תערובת ללא גושים. מוסיפים מלח ושמנת מתוקה. ממשיכים לטחון, מתבלים לפי הטעם במיץ לימון ומלח עד להגעה לטעם הרצוי.
5. להגשה: פורסים את הדג לפרוסות דקות מאוד, ומסדרים על צלחת. מסדרים בשורה את פרוסות טרטר המלפפון לצד הדג הכבוש, לוקחים מקרם החצילים ומפזרים נגיעות קטנות על הדג, מוסיפים את רוטב הקרמל-חציל, ומקשטים במעט עלי כוסברה מסביב.
המתכון באדיבות
|
מסעדת קנלה
שלומציון המלכה 8, מרכז העיר, ירושלים
הצג טלפון
02-6222293
|