לביבות בטטה עם ג'ינג'ר דורות
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לכבוד חג החנוכה הכין השף אמיר מרקוביץ', היועץ הקולינרי של "דורות – מוצרי שום ותיבול"
מרכיבים
- מצרכים:
- 1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
- 1 כוס קמח לבן
- 1 ביצה
- 5 קוביות ג'ינג'ר דורות
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות חמאה
- מצרכים לרוטב:
- 1 גביע קרם פרש
- 1/4 כוס עירית קצוצה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מבשלים את הבטטות בסיר בינוני עם מים כ-10 דקות עד לריכוך הבטטות
2.מסננים את הבטטות מנוזלים.
3.מועכים בקערה את הבטטות עד לקבלת מחית, מוסיפים את הביצה, קוביות הג'ינג'ר, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4.מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים לביבות.
5.מחממים חמאה במחבת גדולה ומכניסים את הלביבות, מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת
6.בקערית קטנה מערבבים את הקרם פרש עם העירית ומתבלים במלח ופלפל
7.מניחים על צלחת קרם פרש ומעל את הלביבות ומגישים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר