מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> מתכון לחנוכה: סופגניות במילוי קרם אנגלז ובזיליקום

מתכון לחנוכה: סופגניות במילוי קרם אנגלז ובזיליקום

מתכון לחנוכה: סופגניות במילוי קרם אנגלז ובזיליקום

תיאור המתכון

לכבוד חג החנוכה הכין השף אמיר מרקוביץ', היועץ הקולינרי של ''דורות – מוצרי שום ותיבול''



מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת הסופגניות:
1.מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים
2.מוסיפים חלב, סוכר, ביצים ורום ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק.
3.מוסיפים מלח ומעבדים כ-5 דקות.
4.מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהבצק נהיה אחיד.
5.מוציאים את הבצק ומניחים בקערה, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
6.מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ויוצרים כ-15 כדורי בצק
7.משמנים את הכדורים במעט שמן שלא יתיבשו ונותנים להם לתפוח עד שיכפילו את נפחם.
8.מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד, מוציאים ומניחים על נייר סופג.


אופן הכנת קרם אנגלז בזיליקום:
1.מחממים בסיר את החלב עם קוביות הבזיליקום.
2.מערבבים בקערה את החלמונים עם הסוכר והקמח.
3.כאשר החלב הגיע לנקודת רתיחה שופכים אותו לתוך הקערה עם החלמונים ומערבבים היטב.
4.מחזירים את התערובת לתוך הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד לסמיכות רצויה.
5.מעבירים לקערה את הקרם, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
6.מכניסים את הקרם לתוך שק זילוף וממלאים את הסופגניות בקרם, מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים.