מרק מיסו בריא
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: רבע שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
הישר מן המטבח היפני של אוסקה, מרק בריאות: טופו, נבטים, פטריות וקצת מיסו. טיפ קטן: כפית קטנה של סאקי לכל מנה לאחר הבישול - תשדרג את המנה פלאים!
מרכיבים
- 6 כוסות מים
- 2 כפות מיסו
- 8 קוביות טופו
- קצת גזר חתוך דק
- נבטים
- 2 פטריות
- 1 גבעול בצל ירוק
- 2 רצועות אסב ים
- קצת זנגוויל מגורד
- קצת כוסברה
- 1 כפית סאקי- לא חובה
אופן ההכנה
לבשל את הפטריות והגזר במים רותחים כ- 4 דקות. להוסיף את יתר החומרים, חוץ מהנבטים, הזנגוויל, הבצל הירוק והסאקי.
כעבור 4 דק' לקשט עם הנבטים, הזנגוויל והבצל ירוק.
לבשל על אש נמוכה עוד 4 דק' והמרק מוכן.
ניתן להוסיף כפית סאקי לכל מנה. אפשר לתבל עם ג'ינג'ר ושמן שומשום, לפי הטעם, ולהוסיף סוגים של עשב ים לתוספת ברזל.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר