סלט פאטוש בנוסח ביסטרו בר ''על הנהר''
- מתאים ל: 3-4 מנות
- זמן הכנה: עד חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
עודד צפתי השף והבעלים של ביסטרו בר ''על הנהר'' אשר במתחם הירדנית בקיבוץ כנרת
משתף אותנו בסוד קסמו של סלט הפאתוש עם הטוייסט המיוחד שמאפיין את המקום...
מרכיבים
- כמות לכ- 4 סועדים)
- 2-3 עגבניות
- צרור עלי בזיליקום
- 2-3 בצלים ירוקים – רק העלים הירוקים
- כף עגבניות מיובשות
- חצי פיתה
- 1 ענף רוזמרין
- 2 מדליונים של גבינת סנט מור
- מעט סומק
- שמן זית
- קליפת לימון מלימון אחד
- לטעם- מלח ומיץ לימון
- 4-5 שיני שום אפויות.
אופן ההכנה
בקערה שמים עגבניות חתוכות גס, הבזיליקום הבצל הירוק גם כן בחיתוך גס, מוסיפים את העגבניות המיובשות קצוצות דק. מתבלים בשמן זית ,לימון,מלח,קליפת לימון מגוררת ואת שיני השום האפויות.
במקביל במחבת מטגנים את חצי הפיתה בשמן זית וענף רוזמרין עד להזהבה, וחותכים את הפיתה לקוביות דקות אך גסות.
מערבבים את כל מצרכי הסלט מפזרים את חתיכות הפיתה המטוגנת, מלמעלה מניחים את מדליוני גבינת הסנט מור, ומפזרים מלמעלה מעט סומק.
הערות
*לאלו אשר לא מקפידים על כשרות ניתן להוסיף לסלט חתיכות של בייקון מטוגן.
בתאבון!!