מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגיות> עוגיות קרם לימון

עוגיות קרם לימון

עוגיות קרם לימון

תיאור המתכון

תתכוננו לתענוג צרוף: עוגיות חמצמצות-מתוקות ונימוחות בפה של הקונדיטור זיו שחורי מקונדיטוריית המתוקים של זיו ברעננה, קונדיטוריה באווירה חמימה וביתית.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. לבצק: מערבבים קמח, חמאה ואבקת סוכר עד התגבשות, מכניסים למקרר לחצי שעה, מרדדים לגודל של התבנית מניחים על נייר אפייה, מחוררים עם מזלג ואופים בחום של 180 מעלות כ-10 דקות, עד השחמה קלה. מקררים במשך כרבע שעה.
2. לקרם: מגרדים את קליפת הלימונים לתוך קערה, וסוחטים מהם את המיץ.
3. מערבבים בקערה קמח ואבקת אפייה.
4. שוברים 6 ביצים לתוך קערת מיקסר, מוסיפים סוכר ומקציפים על מהירות גבוהה במשך כשבע דקות, עד לקבלת קצף יציב.
5. אחרי שהקצף יציב, מורידים את המיקסר למהירות נמוכה, ומוסיפים בהדרגה מיץ לימון, גרידת לימון, קמח ואבקת אפייה. ממתינים כדקה עד שהבלילה הופכת לאחידה.
6. שופכים את קרם הלימון על תחתית הבצק האפויה, מכניסים לתנור לחום של 160 מעלות, ואופים כ-40 דקות, עד שנוצר קרום קשה למעלה. מוציאים ומקררים.
7. חותכים את העוגיות לריבועים, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות, ומגישים.

המתכון באדיבות
קונדיטוריית המתוקים של זיו היצירה 5, רעננה הצג טלפון קופונים להמתוקים של זיו