עוגיות קרם לימון
- מתאים ל: 20 מנות
- זמן הכנה: כשעתיים
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
תתכוננו לתענוג צרוף: עוגיות חמצמצות-מתוקות ונימוחות בפה של הקונדיטור זיו שחורי מקונדיטוריית המתוקים של זיו ברעננה, קונדיטוריה באווירה חמימה וביתית.
מרכיבים
- בסיס בצק:
- לתבנית ביתית בגודל 40X30:
- 500 גרם קמח
- 400 גרם חמאה
- חצי כוס אבקת סוכר
- קרם:
- 6 ביצים
- חצי קילו סוכר
- 2 לימונים בינוניים
- 150 גרם קמח
- כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה
1. לבצק: מערבבים קמח, חמאה ואבקת סוכר עד התגבשות, מכניסים למקרר לחצי שעה, מרדדים לגודל של התבנית מניחים על נייר אפייה, מחוררים עם מזלג ואופים בחום של 180 מעלות כ-10 דקות, עד השחמה קלה. מקררים במשך כרבע שעה.
2. לקרם: מגרדים את קליפת הלימונים לתוך קערה, וסוחטים מהם את המיץ.
3. מערבבים בקערה קמח ואבקת אפייה.
4. שוברים 6 ביצים לתוך קערת מיקסר, מוסיפים סוכר ומקציפים על מהירות גבוהה במשך כשבע דקות, עד לקבלת קצף יציב.
5. אחרי שהקצף יציב, מורידים את המיקסר למהירות נמוכה, ומוסיפים בהדרגה מיץ לימון, גרידת לימון, קמח ואבקת אפייה. ממתינים כדקה עד שהבלילה הופכת לאחידה.
6. שופכים את קרם הלימון על תחתית הבצק האפויה, מכניסים לתנור לחום של 160 מעלות, ואופים כ-40 דקות, עד שנוצר קרום קשה למעלה. מוציאים ומקררים.
7. חותכים את העוגיות לריבועים, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות, ומגישים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר