חורשת גורמה סבזי - תבשיל פרסי
שחרזאד -קייטרינג פרסי
04/11/2007
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תבשיל פרסי עם עשבי תיבול, לימון פרסי ובשר
מרכיבים
- מצרכים:
- ירק:
- 1 חבילה פטרוזיליה
- 1 חבילה כוסברה
- 1 חבילה שםבלילה (כמו חווי'ג של תימנים)
- 1 חבילה טרה (כמו עלי פרסה)
- 1/2 חבילה נענע
- 1/2 חבילה סלרי
- 250 גרם שעועית אדומה או לבנה עם נקודה שחורה.
- 100 גרם לימון פרסי (לימו עמאני) שחור
- 3 ראשי בצל
- 1 ק"ג בשר שריר
- תבלינים: מלח, פלפל, מרק עוף , מיץ לימון, כורכום
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הירק הקצוץ דק בעזרת סכין או מגימיקס ומטגנים עד שהירק הופך צבע.
2. קוצצים בצל בקוביות ומטגנים, מוסיפים בשר שריר שחתכנו לקוביות(לא קטנות מידי) מבשלים בלי מים עד שהצבע הופך לחום.
3.מוסיפים את הירק המבושל ומערבבים קצת
4.מוסיפים 2 עד 2/1/2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
5.מבשלים שעועית עד 90% בישול ומסננים לתוך הגולש
6. לוקחים את הלימון הפרסי מחוררים כ 10 יחידות ומוסיפים בתוך התבשיל, שוברים עם 3 לימונים ומוסיפים בתוך התבשיל
7.מוסיפים : מלח, פלפל לפי הטעם, 2 כפות מרק עוף, 1/2 כוס מיץ לימון
8. מבשלים על אש נמוכה כשעתיים עם מכסה סגור
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- כשר
המתכון באדיבות
|
מסעדת שחרזאד
חנות המפעל: רחוב הקונגרס 52, ליד הקאמל קומדי קלאב, תל אביב
הצג טלפון
052-6561016
|