קיש ים תיכוני

קיש ים תיכוני

תיאור המתכון

לפי המסורת היהודית, בחג השבועות אסורה עשיית מלאכה מרובה. בהתאם לכך- לפניכם מתכון קל, פשוט, אידיאלי לאירוח ואפילו ממכר. ראו הוזהרתם!

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
תבנית פאי קוטר: 26 ס''מ, גובה: 4 ס''מ
לשים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עם להב מתכת עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור למשך שעתיים.
מתבלים את הירקות בשמן זית, מלח ופלפל. חותכים את הירקות לקוביות קטנות ואופים את הירקות בתנור שחומם מראש ב-200 מעלות למשך 10 דקות. מצננים.
מערבבים את כל חומרי הרויאל לתערובת אחידה, מסננים ומניחים בצד.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק בעובי של 5 מ''מ ומניחים על גבי התבנית [תבנית אפייה לפאי קוטר 26 ס''מ, גובה 4 ס''מ]. מהדקים את הבצק וחותכים את שארית הבצק מהדפנות.
מפזרים את כל הירקות על גבי הבצק כשעליו מניחים קוביות של גבינה בולגרית, בזיליקום ובצל ירוק. מוזגים את תערובת הרויאל על הכל. מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 30-40 דקות.

המתכון באדיבות
מסעדת אינגליש קייק מודיעין עמק דותן 66, מודיעין הצג טלפון