מרקיז נוגט
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: 30 דק'
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון שוקולדי במיוחד עבור כל המכורים לתאווה המתוקה- עשיר בשוקולד ומדיף ניחוח דבש וחמאה.
באדיבות שי חנוך, השף-קונדיטור של רשת קונדיטוריות אינגליש קייק.
מרכיבים
- רכיבים:
- 150 גרם מחמאה [פרווה]/ חמאה [חלבי]
- 110 גרם דבש
- 75 גרם סוכר
- 25 גרם קקאו מנופה
- 75 גרם חלבה מפוררת/ אבקת נוגט
- 50 גרם חמאת קקאו
- 200 גרם פצפוצי אורז
- הציפוי: 300 גרם אבקת נוגט
- 125 גרם חמאת קקאו
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מרתיחים על הגז את המחמאה/חמאה, הדבש, הסוכר וחמאת הקקאו. לאחר הרתיחה מכבים את האש ומוסיפים קקאו וחלבה מפוררת. מערבבים את הכל עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים את המסה החמה על פצפוצי האורז. משטחים על מגש מרופד בנייר פרגמנט [מגש 20*20 ס''מ]. מהדקים ודוחסים היטב לפלטה ומכניסים לקירור למשך שעה.
בזמן הקירור מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את חמאת הקקאו. כשהחמאה נמסה מוסיפים את אבקת הנוגט, מערבבים היטב ויוצקים על הפלטה לאחר קירור.
חותכים לקוביות של 4*4 ס''מ.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר